Find hyggelige restauranter i København

Oplevelser og gastronomi i København

Find hyggelige restauranter i København

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Danmarks største by og landets hovedsted København er kendt for gode restauranter og madoplevelser i det hele taget. Byen er delt op i områder – Vesterbro, Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Amager og indre by. Alle med hver deres charme og hver deres bud på hyggelige restauranter. Der findes indendørs og  udendørs servering, store og små steder og dyre og billige restauranter. Man kan finde alt hvad smagsløgene måtte hige efter. De senere år har flere og flere restauranter specialiseret sig i traditionel dansk madlavning, dog typisk med et nærmest gourmet  agtigt twist. Men restauranterne i København har også i høj grad et internationalt præg og du kan således finde alt fra kinesisk, til italiensk, afrikansk og meget meget mere. Flere steder er også såkaldte koncept steder ,hvor hele stemningen for eksempel bygger på ”share food”, ”cocktail-dinner” eller noget helt tredje. For nylig har flere restauranter gjort sig positivt bemærket på den internationale madscene og kan således stolt prale af en eller flere Michelin stjerne. Ydermere er flere spisesteder blevet opmærksomme på danskernes til tider specifikke madvaner og krav her til. Flere restauranter er derfor begyndt at tilbyde menuer, der tager hensyn til allergikere eller folk der er på kur. Mange steder finder man derfor nu gluten eller laktosefri alternativer samt Palæo variationer, så alle kan få en god oplevelse når de går ud.

Gode råd til restaurantbesøg i København

Som sagt er udvalget af hyggelige restauranter i København både stort og varieret og findes i samtlige af byens områder. Vi anbefaler klart at tage et smutforbi, som er populært at spise i – du kan bl.a. læse om Nyhavn her. Men uanset hvad bør du sætte lidt tid af på forhånd til at finde ud af hvilket eller hvilke steder der passer bedst til jeres behov og præferencer. Især i weekenderne er det en rigtig god idé at bestille bord på forhånd, da mange steder er ramt af spidsbelastning fra kl. 19-22.  Ønsker du at spise på et nyåbnet sted eller bare en meget populær restaurant, så book med fordel dit bord flere uger i forvejen. Husk også at komme til tiden, mange steder giver bordet væk til de næste ventende hvis man er mere end blot 10 minutter forsinket. Er man et stort selskab og man måske har en bagkant fordi man skal nå noget efter restaurantbesøget, så kan det være ideelt at bestille maden på forhånd. På den måde forbereder man køkkenet og man slipper for at vente på sin mad i alt for lang tid.